Мишел Обама:  Хилари ме вдъхновява
Мишел Обама: Хилари ме вдъхновява / Guliver/Getty Images

Първата дама на САЩ Мишел Обама призова избирателите да се мобилизират в подкрепа на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, която се бори да наследи съпруга й Барак Обама на президентския пост, предаде Франс прес.

"Когато чувам хора да казват, че не са ентусиазирани, не съм съгласна. Хилари ме вдъхновява!", заяви съпругата на Обама в университета Джордж Мейсън във Феърфакс, говорейки за постоянството, сърдечността и смелостта на Клинтън. Тя подчерта, че на тези избори американците имат възможност да изберат за президент един от най-квалифицираните кандидати.

Хилари Клинтън: Ще бъда президент на демократи, републиканци и независими

С наближаването на изборите на 8 ноември демократите се опасяват от слаба мобилизация на традиционните си поддръжници и особено малцинствата, които допринесоха съществено за победата на Барак Обама през 2008 г. и 2012 г., отбелязва АФП.

Присъствието на предизборни срещи и правенето на селфита не е достатъчно, предупреди Мишел Обама. "Не е достатъчно да сме ядосани. Трябва да изберем хора, които ще се борят с вас и за вас", подчерта тя. "Запретнете ръкави, обаждайте се, тропайте по вратите!"

Обама: Никога не е имало по-подготвен кандидат за президент от Хилари Клинтън

Без да произнася името на Доналд Тръмп, първата дама на САЩ порица липсата му на постоянство, опит и познания за проблемите. "Имаме нужда от някой, който ще приеме поста сериозно", подчерта тя. "Никой кандидат няма да се промени внезапно в момента, в който встъпи в длъжност", предупреди Мишел Обама.

Източник: БТА