Обама: Никога не е имало по-подготвен кандидат за президент от Хилари Клинтън
Обама: Никога не е имало по-подготвен кандидат за президент от Хилари Клинтън / Guliver/Getty Images

Президентът на САЩ Барак Обама очерта оптимистична картина за бъдещето на Съединените щати, за да помогне на Хилари Клинтън да победи Доналд Тръмп и да стане първата жена президент на САЩ, предаде Ройтерс.

Клинтън официално номинирана за кандидат-президент от демократите

"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на САЩ", каза Обама в речта си на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия.

Обама официално подкрепи Хилари Клинтън

"Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза Обама, а думите му бяха приветствани с бурни аплодисменти в залата.

По думите му Хилари Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в това бъдеще. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец, каза Обама, цитиран от АФП.

Обама: Тръмп не предлага нито политика, нито решения

"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза Обама.

Президентът подчерта, че Клинтън е готова да бъде главнокомандващ и че може да постигне целите си, в това число в борбата срещу тероризма, без да прибягва към изтезания и без да забранява достъпа на хора в САЩ заради религията им.

Обама Никога не е имало поподготвен кандидат за президент от Хилари Клинтън
netinfo


Източник: БТА