Обама: Тръмп не предлага нито политика, нито решения
Обама: Тръмп не предлага нито политика, нито решения / БГНЕС

Американският президент Барак Обама заяви в излъчено интервю, че републиканецът Доналд Тръмп е "човек, обичащ вниманието, и може би самият той е изненадан от това колко далеч е стигнал", предаде Асошиейтед прес.

Обама каза в предаване на телевизия Ен Би Си, че Тръмп "не изглежда да разполага с някакви планове, политика, предложения или конкретни решения".

Как холивудската красавица Ева Лонгория разби Тръмп (ВИДЕО)

На въпрос за изявлението на Тръмп, че само той може да реши проблемите на страната, американският президент отговори: "Не такъв е бил замисълът на основателите на нашата страна, когато са създавали системата ни. Ние не сме държава, където някакъв силен човек раздава заповеди и гони враговете".

Обама посочва още, че се безпокои от възможността президент да стане Тръмп, на когото му липсват "основни познания за света" и не е показал никакво желание да научи нещо повече за него."Плашещо е да имаме президент без необходимите познания за работата си", заяви Обама.

Клинтън официално номинирана за кандидат-президент от демократите

Без да споменава директно Тръмп, американският президент заяви още, че кандидатът на Републиканската партия за държавен глава изглежда не знае много за ядрените оръжия, географското разположение на страните и разликите между сунитския и шиитския клон на мюсюлманската религия.

Интервюто беше излъчено на 27 юли - същия ден, в който Обама трябва да произнесе реч пред Националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия.

Вицепрезидентът Джо Байдън заяви в интервю, че според него руският президент Владимир Путин не иска Хилари Клинтън да стане държавен глава.

Обама с остра критика за Тръмп

В предаване на телевизия Ей Би Си той каза, че противниците на САЩ са на мнение, че е по-добре в Белия дом да дойде някой, "който и понятие си няма от работата си", отколкото някой "с твърдостта на Хилари". Байдън каза, че Путин не иска нито единство на НАТО, нито единен ЕС.

Американският вицепрезидент заяви, че не знае със сигурност дали Русия е отговорна за изтичането на имейли, злепоставящи Националния комитет на Демократическата партия. Той обаче посочи, че огласяването им се вписва в поведението на Русия, което тя е демонстрирала досега.

100 американски знаменитости срещу Доналд Тръмп

Байдън каза също, че републиканецът Тръмп и кандидатът му за вицепрезидент "не знаят какво говорят", когато става дума за национална сигурност. Той отправи критика по адрес на Тръмп, че иска да разруши съюзите на САЩ със страните от НАТО.

Източник: БТА