Ще остане ли в ареста кметът на Перущица?
Ще остане ли в ареста кметът на Перущица? / БГНЕС, архив

След близо 8-часово заседание, Окръжният съд в Пловдив все още решава дали да остави в ареста кмета на Перущица Ради Минчев, Илияна Павлова и Павлин Статев.

Гледането на мярката „задържане под стража" започна в 15:00 ч., но още в началото тримата адвокати на обвиняемите поискаха да се запознаят с материалите по обемното дело, възлизащи на 11 тома.

Арестуваха кмета на Перущица, ДАНС влезе в общината

Последваха пледоариите на представителя на държавното обвинение Даниела Стоянова и на защитниците, като между тях съдия Елена Захова даваше прекъсваше за почивки.

По време на заседанието Ради Минчев запази мълчание, но стана ясно, че по време на разпитите е отрекъл всички отправени му обвинения.

Днес Окръжната прокуратура в града под тепета повдигна две нови обвинения срещу Ради Минчев. Още едно обвинение беше повдигнато и на Илияна Павлова, която беше арестувана заедно с Минчев и Павлин Статев при акция на ДАНС и Икономическа полиция в община Перущица.

Обвиниха кмета на Перущица за подкуп от 40 000 лв.

Тримата са участвали в предварително подготвена схема за злоупотреба с обществени средства от поръчка за укрепването на свлачището в местността Чурен на стойност 130 000 лева.