Арестуваха кмета на Перущица, ДАНС влезе в общината
Арестуваха кмета на Перущица, ДАНС влезе в общината / БГНЕС

Кметът на Община Перущица Ради Минчев и още пет души са арестувани. Това съобщиха за Дарик от Прокуратурата в Пловдив.

В момента по досъдебно производство за корупционно престъпление се извършват огледи, претърсвания и изземвания в община Перущица, както и на още три адреса в града. Във връзка с разследването се проверяват адреси и на територията на Бургас, Плевен и София.
В операцията, която се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, участват служители на ДАНС от София, Пловдив, Плевен и Бургас, както и полицаи от областните дирекции на МВР в същите градове.

Разследването се води от отдел „Икономическа полиция" към Областната дирекция на МВР-Пловдив. Извършени са претърсвания и изземвания на общо 16 адреса. Процесуално-следствените действия продължават.

Преди около година Районната прокуратура в Пловдив започна разследване срещу кмета на Перущица Ради Минчев за длъжностно присвояване след получен сигнал от общинския съветник Георги Злачев. Икономическа полиция тогава започна проверка на случая.

Сигналът е за нередности по проектите за изграждане на Мултифункционалната спортна зала в града, ремонта на Историческия музей, създаването на Информационен туристически център и за поставянето на соларно улично осветление.

В сигнала става дума и за сделка с 10 тона желязо за над 5000 лв, свалени от сградата на Историческия музей, които според Злачев са подарени на частна строителна фирма.

Други новини от Пловдив