Излезе класирането на децата за детските заведения в Пловдив
Излезе класирането на децата за детските заведения в Пловдив / Дарик архив

Почти всички деца, подлежащи на задължителна подготовка 2 години преди постъпване в първи клас и кандидатствали за прием в детските градини, вече са записани. Това показват резултатите от проведеното днес последно класиране преди началото на новата учебна година.

За все още некласираните деца за подготвителните групи, освен че предстоят още класирания, родителите могат да се възползват и от функциониращите към училищата групи (целодневни и полудневни). В тях записването е на място в училището. Информация за тези групи има на сайта на община Пловдив plovdiv.bg в секция „Образование“.

Незначителен е броят и на все още незаписаните 3 и 4-годишни деца, но това са деца, които продължават да чакат точно определени детски градини. Като цяло в пловдивските детски заведения има места за всички, които кандидатстват за прием.

С класираните на 14.09.2016 г. 246 деца за яслените групи вече по-голямата част и от желаещите прием в детските ясли са с осигурени места.

Общо в класирането взеха участие 652 деца, от които 438 за яслените групи, 123 за първа възрастова група, 46 за втора група и само 30 за трета ПГ и 15 за четвърта подготвителна група.

Родителите на децата, на които все още им предстои прием в детски заведения, трябва да са спокойни, защото до края на календарната година предстоят още 5 класирания, а следващото е на 4 октомври 2016 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 26 септември включително. Конкретните срокове за подаване на заявления са публикувани на страницата на системата за прием dz-priem.plovdiv.bg