Чудили ли сте се някога дали аспиринът се използва за нещо друго, освен против главоболие и треска? Е... това често срещано лекарство има куп други предимства, за които може би не знаете.

Вижте 5-те невероятни неща, които аспиринът може да направи за вас.

Помага срещу акне

Аспиринът помага срещу акнето поради противовъзпалителните си свойства. Натрошете 2 или 3 таблетки и ги смесете с малко лимонов сок. Намажете проблемното място с тази смес и оставете няколко минути преди да изплакнете.

Малките дози аспирин помагали срещу рак на дебелото черво

Срещу пърхот

Пърхотът не само предизвиква сърбеж по скалпа, а ви кара да се чуствате неудобно пред другите. За да се отървете от него си измийте косата с два аспирина на прах,смесени с нормалното количество шампоан, което използвате.

Аспиринът понижава тестостерона

Действа като ексфолиант

Аспиринът е чудесен ексфолиант, който премахва мъртвите клетки от лицето. В допълнение помага срещу мазната кожа и намалява размера на уголемените пори. Просто смесете аспирин с вода и го намажете за няколко минути. Ако имате чувствителна кожа нанесете сместа внимателно, за да избегнете раздразнението.

Възстановява изтощената коса

За бляскава и здрава коса разтворете един блистер аспирин в чаша топла вода и поставете на чиста коса. Оставете за около 15 минути, а след това изплакнете.

Какви са ползите и вредите от всекидневната доза аспирин

Удължава живота на цветята

Ако искате приятелката или любимият ви човек да се порадва на цветята във вазата по-дълго, разтворете една таблетка аспирин във водата. Този трик работи най-добре за рози, като ги задържа по-дълго и в по-добро състояние.