Как Вики от Русе стана част от екипа на Кейти Пери
Как Вики от Русе стана част от екипа на Кейти Пери / Дарик Русе, Искра Георгиева
Как Вики от Русе стана част от екипа на Кейти Пери
89598
Как Вики от Русе стана част от екипа на Кейти Пери
  • Как Вики от Русе стана част от екипа на Кейти Пери

Младата дизайнерка Виктория Колева се завърна за малко в родния Русе след 5 години отсъствие. Вече 15 години тя живее в Америка и следва мечтата си. Преди година тя се прочу със своите успехи и пробив на сцените от световна класа. През 2015 г., талантът й не остава незабелязан и става част от екипа на известната изпълнителка Кейти Пери, като отговаря за облеклото й на едно от най-гледаните предавания – шоуто на Супербоул.

Пред Дарик Виктория Колева сподели, че връщайки се в родината  първоначално изпаднала в културен шок. Трудно е да се сравняват двете държави, но все пак след толкова години в Америка й е странно още да вижда дупки по тротоари и улици, а крайните квартали на града да са сякаш друг свят в сравнение с центъра. Младата дизайнерка заминава от България на 21 години, като първоначално няма намерение да остава в голямата държава зад океана, иска просто да види свят. Освен това не знае дума английски. Въпреки това полека лека нещата потръгват. Намират се и добри хора, които да й помогнат.

В началото Вики  е далеч от целта си да стане дизайнер, но с упоритост и вяра започва да я следва. Купува си една машина, после втора, после по-добра, започва да си намира клиенти. Идва и моментът, в който компания я кани за моден дизайнер, забелязвайки таланта й, макар да няма опит зад гърба си.

Моделите на Виктория стават хит и търсенето им нараства много. Дотогава компанията произвежда в Америка, но става трудно да се насмогне с производството и фирмата отива да произвежда в Китай, а българката пътува в качеството си не само на дизайнер, а и вече на експерт по производството. Заетостта й налага да й се намери асистентка и Вики е щастлива, че ще има помощник. Това, което обаче забелязва е че момичето  не знае и половината от това, което знае тя. Според българката , завършила Гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе, образованието ни е отлично.

След възхода в компанията, Виктория Колева набира известност като моден дизайнер и я забелязват. Първо се обаждат за да й предложат работа с актрисата Идина Мензел. После се появява и офертата от Кейти Пери, която има спешна нужда от поправка на костюмите си за шоуто Супербоул-най-гледаното шоу в Америка, което тази година се провежда във Финикс, Аризона, където работи Вики. Нашето момиче се справя перфектно с предизвикателството.

След работата с Кейти Пери Виктория Колева продължава да работи с известни хора, прави костюми за водещи, за шоумени, но едновременно с това развива и собствената си марка облекла Vfit. Това е и мечтата й-да прави собствени колекции, а един ден да отвори магазин и в България.