Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова поиска и прие оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград старши комисар Росен Танушев, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани.

Разпоредена е проверка в Областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Привикаха на разпит Методи Бачев след скандален клип, замесил името на премиера

По-рано стана ясно, че полицията в Благоевград е привикала на разпит строителния предприемач Методи Бачев заради нецензурно изказване по адрес на кмета на Симитли и премиера Бойко Борисов.

Бачев е дал показания, след като преди дни на събор в симитлийското село Черниче на всеослушание направил скандално изказване за кмета на Симитли Апостол Апостолов и премиера Бойко Борисов.

Думите на бизнесмена са изречени на микрофон пред множество хора, а преди два дни в интернет пространството бе разпространен клип от грозното изказване. Първи скандалният клип разпространи сайт, чийто собственик - Иван Хамбарджийски, също бе разпитан в полицията.

Срещу Хамбарджийски пък Методи Бачев подал две жалби - за това, че е манипулирал видеоклипа, както и за това, че го рекетирал за 10 000 лева, за да не публикува видеото.

видео: Nova.bg

Други новини от Благоевград