Привикаха на разпит Методи Бачев след скандален клип, замесил името на премиера
Привикаха на разпит Методи Бачев след скандален клип, замесил името на премиера / Снимка: Дарик, архив


Полицията в Благоевград привика на разпит строителния предприемач Методи Бачев заради грозен скандал, в който бе замесено името на премиера Бойко Борисов.

Собственикът на "Агромах" е дал показания, след като преди дни на събор в симитлийското село Черниче на всеослушание той заявил, че кметът на Симитли Апостол Апостолов е спал с премиера Бойко Борисов.

Думите на бизнесмена са изречени на микрофон пред множество хора, а преди два дни в интернет пространството бе зарзпространен клип от грозното изказване. Първи скандалният клип разпространи сайтът Пиринско.ком.

Заради този скандал в полицията бе разпитан и собственикът на въпросното интернет издание Иван Хамбарджийски. Срещу него пък Методи Бачев подал две жалби - за това, че е манипулирал видеоклипа, както и за това че го рекетирал за 10 000 лева, за да не публикува срамното видео.
Разпити са проведени и на водещата на събора в Черниче, на кмет на Симитли Апостол Апостолов, както и актьора Краси Радков, който бил гостуващ на празненството в симитлийското село.

"Правим предварителна проверка па случая. Към момента няма образувано досъдебно производство", заяви районният прокурор от Благоевград Борислав Ковачки.