Броени дни до старта на „Лъвско сърце“
Броени дни до старта на „Лъвско сърце“ / netinfo

Остават броени дни до старта на едно от най-чаканите спортни събития в Приморско - първият ултра триатлон "Лъвско сърце". Той ще се състои на 3 и 4 септември на плаж „Перла". Вече има записани за участие над 50 състезатели, които ще премерят сили на 3 км плуване, 115 км планинско колоездене и 18 км бягане в пресечена местност.
Сребърният медалист от Световното първенство по крос триатлон в Италия Емил Стойнев също ще се включи в екстремната надпревара.
Предизвикателството „Лъвско Сърце" включва традиционните три етапа за триатлон с многократно увеличен обем. 3 км плуване в залива на плаж Перла в Приморско ще постави началото на спортното състезание. След това участниците ще премерят сили с байковете си на 115 км колоездачен маршрут, който стартира от плаж Перла и преминава през селата Писменово, Визица, Заберново, покрай река Велека, оттам към Кости, Фазаново, Китен, за да завърши отново в Приморско. Бягането, чиито старт ще бъде даден от Перла, е финалният етап на ултра триатлона. Бегачите ще преминат през Маслен нос, Бегликташ, залива на Св. Параскева, Лъвската глава и ще финишират до плаж Перла.
Сборно километражът, който участниците ще навъртят, е около 140 км, с обща денивелация 2600 м.
Организаторите обещават много адреналин, забавления и музика на всеки, който избере да стане част от екстремното събитие в Приморско. А тези, които се изкушават да се изявят като състезатели, могат да се информират за трасето, условията и регистрацията за ултра триатлон "Лъвско сърце" на сайта lionheart.bg.