Филмите и рекламите ни заливат със сексуални послания и всевъзможни трикове за увеличаване на сексуалната мощ. Понякога митовете за секса ни карат да се чувстваме зле в собствената си кожа и във връзката си, а в повечето случаи са абсолютно неверни.

Кои са истините и кои са заблудите за секса?

Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди

Това би означавало, че мислят за секс 514 пъти на час - докато работят, докато са в магазина или в банята.

Проучване по тази тема обаче показва, че хората мислят много по-често за храна, сън, лична хигиена, общуване и кафе, отколкото за секс.

Разметът на стъпалата има значение

Това е един от най-разпространените митове. Истината е, че няма значение колко големи крака, ръце, нос, уши има един мъж - нямат връзка с размера.

Разкриха колко продължава добрият секс

Колкото по-голям, толкова по-хубаво

Ако трябва да сме честни, мъжете с по-голям пенис могат да имат повече проблеми в това отношение. Освен това всеки има различни предпочитания.

Размерът има значение само при секса за една нощ

Няма как да забременееш, когато вече си бременна

Това е много рядък случай - веднъж на няколко милиона бременности, но не е невъзможно. Нарича се суперфетация.

Развенчаха трите мита за женската сексуалност

Прекъснатият акт винаги е неефективен за предотвратяване на бременност

Все пак при сексуален контакт първото притеснение са болестите и инфекциите, предавани по полов път. Ако партньорът ви се познава много добре, може да се контролира и му имате пълно доверие, това може да бъде също толкова ефективно за предотвратяване на забременяване, колкото кондомите. Поне така твърди изследване от 2014 година.

Ако мъжът наистина е усвоил това умение до степен на съвършенство, рискът от забременяване в рамките на годината е около 4 %.

Митовете за секса, в които упорито вярваме

Хименът се къса при първия секс, кърви и е болезнено

Хименът не винаги се къса, нито прокървявате при първа пенетрация, въпреки че се случва при някои жени. При други може да се случи при спортни занимания, употреба на тампони и др. А болката не е свързана с химена, а по-скоро с мускули и нерви.

Вижте още във видеото