Пожар засегна 20 дка гора край Каменар,  пламъци отново обхванаха вилната зона
Пожар засегна 20 дка гора край Каменар, пламъци отново обхванаха вилната зона / DarikNews.bg, архив

20 дка горска територия е засегната при пожар край варненското село Каменар. Поради бързата реакция на служителите на Протовопожарна безопасност и защита на населението и на горските стражари от Държавно горско стопанство „Варна" са изгорели само треви и храсти. Това информират от Североизточното държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на територията на четири области - Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Огънят тръгнал от сметището на село Каменар към 14 ч. днес следобед. Пламъците бързо обхванали и поляната в съседство и стигнали до горската територия. Пожарът е потушен, но на мястото остават дежурни служители на горското стопанство, за да се предотврати възобновяване на огъня.

Три сериозни пожара гасиха огнеборците във Варна

Поради силния вятър към 14:30 ч. се активира отново пожарът, пламнал на 23 август във вилната зона преди разклона за село Каменар. При инцидента изгоря къща, а пламъците засегнаха 25 дка горски територии. Низовият пожар в гората е унищожил само сухи треви и храсти, но в следобедните часове днес се е възобновил.

Огънят е вече потушен благодарение на специализираната група за гасене на горски пожари на Държавно горско стопанство „Варна".

На мястото са пристигнали и два автомобила на пожарната, които обливат с вода засегнатата територия.