Три сериозни пожара гасиха огнеборците във Варна
Три сериозни пожара гасиха огнеборците във Варна / снимка: Petel.bg

Безсънна нощ прекараха пожарникарите във Варна. Три сериозни инцидента мобилизираха всички екипи огнеборци.

При единия пламъци изпепелиха посещавано заведение в центъра на града, а клиентите му бяха евакуирани. За щастие няма пострадали хора.

Огънят в "Палавия Джак" в района на Икономическия университет лумнал малко преди девет вечерта, докато десетки клиенти били заели масите.

Пожарът е възникнал в кухненското помещение. Унищожени са 80 кв. м покривна конструкция, мебели и обзавеждане от заведението, електрически уреди и оборудване. От огъня са засегнати и три автомобила, паркирани в съседство.

Голям пожар бушува и в гора в местността "Сълзица" над квартал "Възраждане". Огънят изпепели една къща, която е единственият дом на тричленното семейство.

Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Повече от 40 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара, в чието потушаване пет противопожарни автомобила.

В 20:25 минути във вторник е получен още един сигнал за пожар в сухи треви на площ около 5 дка в землището на село Константиново. Два екипа са изпратени за справяне с огъня. Пострадали хора няма. Изгоряла е дървена барака, която се е запалила вследствие на запалената близо суха трева. Вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.