Таня Христова: Спортът може да е добра алтернатива на казармата
Таня Христова: Спортът може да е добра алтернатива на казармата / netinfo

"Спортът може да е добра алтернатива на казармата, за чието връщане много родители мечтаят. Тезата си, подкрепена единодушно от присъстващите, сподели габровският кмет Таня Христова на импровизирана среща с президента на Българската федерация баскетбол Георги Глушков".

Това е само една от статиите, посветени на баскетбола в днешния брой на вестник "100 вести". Изданието продължава с цитати от думи на участници в този разговор:

"Спортът изгражда физически, морални и волеви качества, но също учи на ред, уважение и дисциплина - качества, чиято липса в част от младите, поражда у по-възрастните носталгия по закритата преди години наборна служба.

Следете на живо срещите от турнира на Българско баскетболно общество в Габрово

Най-добрата методика за възпитание в определена, особено в тийнейджърската, възраст е на децата да не се оставя много свободно време. Това е мнението, споделено и от зам.-председателя на Държавната агенция за закрила на детето Велина Белева, от директора на „Дирекция социални дейности“ в Община Габрово Даниела Василева, главния експерт „Физическа възпитание и спорт“ Николай Пенов и изпълнителния директор на БК „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов.

На срещата Глушков и Таня Христова се договориха да търсят общи решения за развитие на баскетбола в Габрово".