Строителството в хотел Маринела София продължава
Строителството в хотел Маринела София продължава / Sofia Photo Agency, архив

Дирекцията за национален строителен контрол извърши днес нова проверка за строителство в хотел "Маринела София", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Установено е продължаващо строителство на едноетажното тяло на хотела и неизпълнение на заповедта за спиране на надстрояването. Видът на извършващите се строително-монтажни работи показва, че строежът е захранен с ел. енергия. В резултат на проверката е съставен протокол, допълват от министерството.

Архитекти настояват бившият японски хотел да бъде обявен за културна ценност

До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

При съставяне на последните такива актове на 3 август 2016 г. строителят "Феростил" ООД депозира възражение, че не извършва строително-монтажни работи към посочената дата, което не е подкрепено с писмени доказателства.

Въз основа на установеното системно неизпълнение на заповедта за спиране на започналото настрояване на едноетажното тяло и твърденията на строителя, ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда за извършване на проверка за спазване на трудовото законодателство.

Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с инспекцията по труда и Министерството на вътрешните работи, посочват от министерството.