Първата от предстоящите три книги за Хари Потър ще излезе през септември
Първата от предстоящите три книги за Хари Потър ще излезе през септември / Guliver/Getty Images

Дигиталната платформа за публикуване и електронна търговия, създадена от Дж. К. Роулинг, "Потърмор", оповести, че излизането на трите кратки електронни книги за магичния свят на Хари Потър, ще започне на 6 септември 2016 г., съобщи Ройтерс.

Джоан Роулинг няма да пише повече за Хари Потър

Поредицата ще бъде колекция от текстовете, писани от Роулинг за "Потърмор", и нови истории за вече познати герои от романите за момчето магьосник. Според сп. "Букселър" заглавията на трите предстоящи сборника ще бъдат: "Кратки разкази от "Хогуортс" за власт, политика и досадни полтъргайсти" (Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists), "Кратки разкази от "Хогуортс" за героизъм, изпитания и опасни хобита" (Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies) и "Хогуортс": Непълен и неточен наръчник" (Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide).

Джоан Роулинг - създателката на мечти и Хари Потър

Електронните книги ще могат да бъдат закупени от "Потърмор", както и от други онлайн книжарници, и са последната добавка към "Хари Потър" франчайза, включващ 7 книги, 8 филма, три увеселителни парка и пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете".

Изкуствен интелект написа абсурдно продължение на "Хари Потър"

Всяка от тях ще бъде по около 10 000 думи дълга. Книгите са допълнение към основната история на романите за магичния свят и са предназначени за четене на таблети, смартфони и други мобилни устройства.

"В тази колекция Дж. К. Роулинг разкрива заплетени подробности от живота на героите, тяхната история, както и от какво се е вдъхновила", каза изпълнителният директор на "Потърмор" Сюзан Джурвикс.

Източник: БТА