Борисов иска шефовете на Гранична полиция да подадат оставки
89062
Борисов иска шефовете на Гранична полиция да подадат оставки
  • Борисов иска шефовете на Гранична полиция да подадат оставки

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на министъра на вътрешните работи да поиска оставките на ръководството на "Гранична полиция" във връзка с информацията, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция. Това съобщи пред журналисти премиерът при посещението си в Ловеч.

Обвинен за трафик на бежанци се вреди да вози легално мигранти (ВИДЕО)

"Освен срам друго не мога да кажа. Вчера, когато го научих, разпоредих на вътрешния министър ръководството на "Гранична полиция" да си подават оставката и да напускат постовете, защото при тези усилия, които полагаме - и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, усилията, които полагаме всички, изведнъж заради някакво недоглеждане или някой, който си е правил далавера - не мога да кажа какво е, защото Бъчварова проверява в момента, но трябва да се понесе веднага отговорност. Отговорност за такъв скандал носи директорът, заместник-директорът, всички, които са поставени от нас там, за да бдят да не се случва такова нещо", каза още Борисов.

Проверяват как обвинен за трафик печели обществена поръчка да вози мигранти

По думите му след като не са предотвратили и не са взели мерки, когато е трябвало, не са за тези постове. "Надявам се в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на това място, иначе ще ги поставя аз", добави министър-председателят.

На въпрос дали има някого предвид, министър-председателят изтъкна, че има прекрасни граничари. "Аз съм казал кои, когато съм обикалял границата вече 15-20 пъти, са ми направили добро впечатление. Това е работа на министъра да прецени и постави този, който няма да допуска тези, които арестуват, след това да участват в обществени поръчки. То звучи като виц", каза Борисов.

На въпрос дали министър Бъчварова ще понесе отговорност, премиерът каза: "Тя не може да понесе отговорност за десетките служби, които има в МВР и които вземат заплати това да не се случва. Така че нейната отговорност е да ги уволни днес".

Източник видео: Nova.bg