Задържаха 10 души в ромския квартал на Кюстендил
Задържаха 10 души в ромския квартал на Кюстендил / DarikNews.bg, архив

Полицията задържа 10 жители на ромския квартал „Изток" в Кюстендил. Те са съпричастни към саморазправа, грубо нарушаване на обществения ред, отправяне на закани към полицейски служители при изпълнение на службата им и повреждане на обществено имущество пред сградата на областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Роми се биха в Благоевград, вдигнаха на крак полицията

Вчера сутринта бе задържан жител на квартала заради закани за саморазправа с негов съкварталец в нощта на събота срещу неделя. Двамата били призовани за снемане на обяснения и изясняване на случая заедно с други двама жители на квартала. Преди обяд в неделния ден пред сградата на полицията пристигат около 30 души от две враждуващи фамилии, последвали взаимни нападки, саморазправа и хвърляне на камъни и отломки от тротоарни плочи.

Задържаха мъж от Карлово, отправил закана за убийство към полицай

Наложило се възпроизвеждане на предупредителни изстрели от полицейски служители. Двама от групата са пострадали. Закарани са в кюстендилската болница за оказване на медицинска помощ - без опасност за живота са и с повърхностни наранявания.

Полицията предприе мерки за недопускане напрежение в кв. „Изток" и нарушаване на обществения ред, засиленото полицейско присъствие продължава, има и сили на Жандармерията.

Образувани са четири досъдебни производства за нанасяне на телесни повреди, отправяне на закана спрямо длъжностно лице при изпълнение на службата му, и за държане на огнестрелни оръжия без разрешение.

Други новини от Кюстендил