Задържаха мъж от Карлово, отправил закана за убийство към полицай
Задържаха мъж от Карлово, отправил закана за убийство към полицай / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем по бързо производство Ирфан Х., на 57 години, за това, че попречил на орган на властта да изпълни задълженията си, както и за това, че е отправил закана с убийство към полицай. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Роми набиха полицаи и им скъсаха униформите

На 3 август 2016 г., към 3.00 часа, в Карлово полицейски патрул спрял за рутинна проверка автомобил „Ауди 80", управляван от обвиняемия. Установено е, че шофьорът е управлявал колата след употреба на алкохол - 0,96 промила. Водачът отказал да изпълни полицейско разпореждане - да извади контактния ключ от автомобила си, след което насочил пистолет срещу проверяващия го служител на МВР. Впоследствие се оказало, че оръжието е законно притежаван газов пистолет. Ирфан Х. не е успял да произведе изстрел, бил неутрализиран от полицейските служители и отведен в полицейското управление в Карлово.

Хулиган нападна полицаи

Обвиняемият е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 5 август Районната прокуратура в Карлово ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.

Други новини от Пловдив