Най-подходящите спортове за лятото
Най-подходящите спортове за лятото / Андрей Деновски
Най-подходящите спортове за лятото
88925
Най-подходящите спортове за лятото
Най-подходящите спортове за лятото
  • Най-подходящите спортове за лятото
  • Най-подходящите спортове за лятото

В разгара на лятото и на най-отпускарския сезон ще обърнем внимание на идеалната фигура и кои спортове са най-подходящи за най-топлото време от годината. За целта потърсихме помощта на фитнес инструктор, който да ни препоръча интересно занимание за свободното време, с което да запазим добрата форма или да направим нашето тяло здраво и красиво.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Всички знаем, че добрата фигура се поддържа най-лесно ако спортуваме. Какво да спортуваме и какво правят хората през лятото, за да я поддържат? На тези въпроси ще отговорим с помощта на Емил Николов. Той е от хората, които се занимават с най-различни дейности и всички те му помагат да привлича погледите на момичетата. В момента усилено работи като фитнес инструктор, но всъщност е танцьор, фотограф и плувец.

Предлагаме ви няколко идеи за поддържане или създаване на добра фигура през летния сезон чрез спорт.

Плуване, фитнес, колоездене

„Едни от най-подходящите спортове, които може да практикуваме това лято са колоезденето, плуването и фитнеса.

Карането на колело е страшно добър спорт, защото това ще ви накара да излезете сред природата, да оставите града, да подишате чист въздух и да си направите кардио тренировка. Това ще ви помогне да се отпуснете от напрежението, което имате в ежедневието си.

Като втори спорт за лятото бих препоръчал плуването. Защото независимо дали ще отидете на море, океан или басейн, вие се забавлявате, във вода сте, а това ви разхлажда в жегите и в същото време тренира всичките ви мускули. Ако сте в компания с приятели усещането е още по-приятно. Аз самия съм плувец от 10 години и мога да кажа, че това е един от най-добрите спортове, който развива цялото тяло и е много полезен за здравето", категоричен е Емил Николов.

Найподходящите спортове за лятото
netinfo
Ако все пак не обичате колоезденето или пък нямате желание за море, а басейните не са вашата страст, то остава да погледнете към третото ни предложение за лятно раздвижване на мускулите. То е подходящо за всеки и навсякъде, за момчета и момичета. Вероятно вече се досещате, че става въпрос за фитнеса.

Вижте шест начина да запазим мотивацията и да не се отказваме от тренировките

„Фитнесът развива цялото ви тяло. Жените идват на фитнес, за да свалят килограми, да имат добри тела и спокойно да отидат на море или басейн. Мъжете искат да качат повече мускулна маса, за да могат да изглеждат по-здрави и да се хвалят с добри тела.

Това не става лесно, но с една двумесечна тренировка може да изглеждате наистина добре. Разбра се, със спазване на хранителен режим. Това ще ви помогне да се чувствате по-добре, да сте с по-добро самочувствие и по-уверени в себе си. Затова е хубаво човек да спортува независимо дали фитнес, плуване, колоездене и т.н.", съветва Емил Николов.

Кои упражнения е най-добре да практикуваме в залата?

„Добре е всеки човек да започва с кардио тренировки, тъй като това развива цялото тяло и нашия сърдечен пулс. Т.е. свикваме да издържаме на по-висока натовареност, съответно развиваме нашия бял дроб, като увеличаваме и степените на бягане. Така започваме да тичаме по-бързо, може по-лесно да качим наклонена пътека. И това е началното, с което всеки човек трябва да започва. След това много хора наблягат на корем, жените - на крака, бедра и дупе.

При мъжете се тренира силата и издръжливостта чрез вдигане от лежанка, дъмбели и тежки уреди като цяло.

При жените се продължава с леки тежести - гирички ( от 1 до 3 килограма), със съответните упражнения, които може да са за ръце, гръб и гърди, ако искат да развият горната част на тялото.

Упражненията са много, няма конкретни, които да се правят, защото една фитнес тренировка продължава около час и трябва да обхване цялото тяло, особено за начинаещи. По-напредналите могат да я разделят на отделните групи мускули в различен ден", обяснява Емил Николов.

Хранителният режим е много важен

Какво трябва да ядем през лятото, за да може с минимални спортни усилия да запазим фигурата си или да свалим излишните килограми?

„За да поддържаме добра фигура, е хубаво да ядем плодове, зеленчуци и да пием много вода. Тя играе много важна роля, както в качването на килограми, така и при свалянето. Много хора започват деня си с кафе. Не! Първо изпийте чаша вода и след това кафето, тъй като трябва да има хидратация в организма, за да може метаболизмът да се забърза и да се чувствате по-добре".

Независимо дали ще изберете колелото, плуването, фитнеса или който и е да е друг спорт най-важното е да положите усилия и да имате мотивация, за да се поддържате във форма. А начините за това в днешно време са безброй.

Вижте още здраве, спорт и красота:

Ново тяло само с едно упражнение за 28 дни (СНИМКИ/ВИДЕО)

10 разновидности на най-доброто упражнение за перфектно тяло

Шест начина да запазим мотивацията и да не се отказваме от тренировките

Тренировките 3 пъти седмично са най-ефективни

Едноминутните тежки тренировки са полезни за здравето и правят чудеса

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи