Фенове на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" се биха с бухалки на магистрала "Тракия" в събота преди сблъсъка на двата отбора в Бургас. Мелето е станало при отбивката преди Стара Загора, съобщиха за Дарик свидетели на случката.

Слочилото се е било заснето от руска телевизия. Според запознати ужасяващите сцени са били предизвикани умишлено, за да могат да бъдат записани от въпросната медия „Около футбола", съобщава Gong.bg.

Двете организирани агитки на Локомотив Пд и Ботев Пд са имали предварително споразумение да тръгнат по различно време от Пловдив на път към Бургас, където тази вечер ще се състои пловдивското дерби.

Футболни фенове се биха с бухалки на магистрала "Тракия"

Знаейки това, част от привържениците на „смърфовете", които са обект на филма на въпросната телевизия, са причакали умишлено привърженици на Ботев, за да се получи мелето.

Около 100 фенове са участвали в сбиването на паркинг преди отбивката за Стара Загора, информира по-рано PlovdivDerby. Те са използвали и бухалки, а полицията е пристигнала на мястото след инцидента.

Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи

Боят дори спрял, за да се окаже медицинска помощ на един от привържениците, който си глътнал езика. Още по-смущаващото е, че малко след това боят продължил.

Сблъсъците обаче продължиха и в Бургас. Напрежението е избухнало между фенове на „Ботев" и полицията. Органите на реда са арестували няколко членове на агитките преди мача.

Всичко за пловдивското дерби в Бургас четете в Gong.bg

Видео: Nova.bg