Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи
Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи / Sofia Photo Agency, архив
Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи
88725
Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи
Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи
  • Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи
  • Сръбски футболни фенове вилняха в Слънчев бряг, нападнаха и полицаи

Полицията в Слънчев бряг беше вдигната на крак рано тази сутрин заради фенове на сръбския футболен гранд „Цървена звезда". Стигна се до сблъсъци с органите на реда и туристи в курортния комплекс. Има и пострадали. 45 сръбски граждани остават в ареста преди мача на "Цървена звезда" с Лудогорец , който ще се играе тази вечер в Разград. Това съобщи за Дарик Радост Бушнакова, районен прокурор на Несебър .

Цацаров: Слънчев бряг е нещо като икономическа и административна държава в държавата

Сигнал за инцидента е получен около 05:00 ч. тази сутрин. След масов бой между самите сръбски фенове, те нападнали и клиенти в бар в Слънчев бряг, минути по-късно нападнали и таксиметров шофьор, като буквално потрошили колата му. Инцидентите са регистрирани в рамките на три часа - рано тази сутрин.

На място са били изпратени веднага полицейски велопатрули, но минути по-късно е получено ново обаждане за нанасяне на побой и над тях. На двамата полицейски служители са нанесени множество рани, хематоми в областта на главата и порезна рана в теменната област, която е получена, след удар с палка.

Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители. През това време в помощ на полицейските служители са се включили и хора - служители в търговски обекти наоколо, като трима от тях са пострадали. Единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което пострадалият незабавно е бил отведен в болница.

При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е приключило, а нападателите побягнали.

Слънчев бряг вече е зона със специален пропускателен режим

Започнали са две досъдебни производства. Разпитани са свидетели и участници в инцидента. Иззети са видеокамери от района на инцидента.

Задържани са 45 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда", от които 16 с установена самоличност.

По информация на Дарик сърбите не са били настанени в нито един хотел в Слънчев бряг заради отказ на персонала.

Още вчера автобусът, в който пътували, е бил спрян от полицаи за проверка на влизане в Слънчев бряг. При претърсването и обиска са открити наркотици. В автобуса са пътували 60 души.

Сръбския отбор е с последно предупреждение от УЕФА. Предстои да стане ясно дали след провинението на феновете им у нас отборът ще отпадне от европейските турнири.