Майкъл Блумбърг разкритикува икономическата програма на Доналд Тръмп
Майкъл Блумбърг разкритикува икономическата програма на Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви днес на конгреса на Демократическата партия, че кандидатът на републиканците Доналд Тръмп би бил рискован, безразсъден и радикален избор за президент, предаде АП.

Обама: Тръмп не предлага нито политика, нито решения

Блумбърг, който е един от най-богатите хора в САЩ и който бе избран през 2001 г. за кмет като кандидат на Републиканската партия, използва трибуната във Филаделфия, за да изложи доводите си защо евентуално правителство на Тръмп би било катастрофално за американската икономика.

"Тръмп иска да управлява държавата, както управлява бизнеса си? Бог да ни е на помощ", каза Блумбърг. "Тръмп има зад гърба си банкрути, хиляди заведени дела срещу него, разгневени акционери и подизпълнители, които се чувстват измамени, както и разочаровани клиенти, които се чувстват ограбени", каза Блумбърг, който сега е независим политик.
"Истината е, че ако Тръмп е богат в нещо, то това е лицемерието", допълни той.

Ако Тръмп стане президент, САЩ може да излязат от Световната търговска организация

Кандидатът на Републиканската партия "ще направи трудно за малките бизнеси да са конкурентноспособни, ще нанесе голяма вреда на икономиката ни, ще застраши пенсионните осигуровки на милиони американци, ще предизвика още по-голям дълг, безработица и ще разруши влиянието ни по света", каза Блумбърг.

Източник: БТА