Ако стане президент на САЩ, Тръмп ще обмисли въпроса с признаването на Крим за част от Русия
Ако стане президент на САЩ, Тръмп ще обмисли въпроса с признаването на Крим за част от Русия / снимка: Guliver/Getty Images

Ако бъде избран за президент на САЩ, кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обмисли въпроса с признаването на Крим за част от Русия, както и отмяна на санкциите, наложени на Москва заради ситуацията в Украйна, предаде ТАСС.

Ако бъде избран за президент на САЩ, Тръмп ще обмисли съюз с Русия за борба с ИД

"Да, ще го обмислим, ще разгледаме" въпроса, каза Тръмп на пресконференция във Флорида в отговор на журналистическо запитване за анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров и за санкциите.

Графити показват Тръмп да целува Путин по устата

Въпреки това, в предизборната платформа, която прие бе приета на конгреса на Републиканската партия в Кливланд, се посочва, че санкциите трябва да останат в сила, докато не бъдат напълно възстановени суверенитетът и териториалната цялост на Украйна.

Тръмп смята, че Путин го уважава

Според Тръмп руският президент Владимир Путин не уважава кандидатът на демократите Хилари Клинтън, нито пък настоящия президент на САЩ Барак Обама. Той обаче се надява, че Путин изпитва уважение към него, защото това ще подобри отношенията между двете страни, в случай че бъде избран за президент.

Тръмп отрече да има каквито и да било връзки с Русия и каза, че никога не се е срещал с Путин, предаде Франс прес. Той изрази съмнение за ролята на Москва в скандала с изтеклите имейли на Демократическата партия, заради който председателката й Деби Уосърман Шулц подаде оставка.

Щабът на Клинтън хвърли обвинения към Тръмп

"Ако е Русия, а то вероятно не е, никой не знае кой е, но ако е Русия, то това ще е наистина лошо, защото показва до каква степен (руснаците) не уважават нашата страна", каза Тръмп, цитиран от ДПА.

Източник: БТА