Ако бъде избран за президент на САЩ, Тръмп ще обмисли съюз с Русия за борба с ИД
Ако бъде избран за президент на САЩ, Тръмп ще обмисли съюз с Русия за борба с ИД / БГНЕС, архив

Републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще обмисли съюз с Русия за борба с Ислямска държава, но отхвърли предположенията, че руският президент Владимир Путин може би се опитва да му помогне да спечели изборите, предаде Ройтерс.

Обама с остра критика за Тръмп

На митинг в Уинстън-Салем, в щата Северна Каролина, Тръмп отхвърли намеците, че разузнавателните служби на Путин може да имат пръст в хакерския пробив в имейл кореспонденцията на Националния комитет на демократическата партия.

Той опроверга обвинението на ръководителя на предизборния екип на Клинтън Роби Мук, че руски хакери може да са "пробили" кореспонденцията, за да злепоставят демократите и да помогнат на Тръмп да победи Клинтън на изборите на 8 ноември.

Русия ще съди следващия американски президент по делата му, не по думите

"Не смятам за случайно, че тези имейли изтекоха в навечерието на нашия конгрес и мисля, че това е смущаващо", каза Мук пред Си Ен Ен.

Тръмп нарече Путин "силен лидер", а Обама - "безпомощен"

Тръмп заяви, че това е една от "най-странните конспиративни теории", за които е чувал и каза, че никога не се е срещал с Путин. "Но като се замислите, няма ли да е добре, ако се спогодим с Русия. Няма ли да е хубаво, ако заедно с Русия разгромим ИДИЛ?", попита той, цитиран от Ройтерс.

Източник: БТА