Атентаторът от Ансбах се оплакал от мизерни условия у нас, твърдял, че е измамен
Атентаторът от Ансбах се оплакал от мизерни условия у нас, твърдял, че е измамен / БГНЕС

Сирийският атентатор, който се самовзриви и рани 15 души в Ансбах в неделя, се оплакал от условията, в които живеел у нас, и твърдял, че е измамен. През 2013 година застанал два пъти пред камерата на БНТ и разказал за проблемите си.

Той е пристигнал в България с бежанската вълна преди три години, когато все още Европа не е залята от мигрантската криза. През 2013 година сириецът е един от 7100 мигранти, които влизат у нас, а предходната година те били 1300 души.

"Ислямска държава" заяви, че атентаторът от Ансбах е воювал за нея в Ирак и Сирия

Мохамед Далел бил спокоен и изплашен младеж и разказал пред камерата, че го е страх от неясното бъдеще и че избягал от войната в Сирия, надявал се на убежище, а попаднал в мизерията на бежанския лагер в "Овча купел", спял навън и нямал храна.

При втората среща с телевизионния екип той споделил, че е попаднал на измамници, които взели пари от него и приятеля му, за да им осигурят външен адрес, но се оказало, че такъв не съществувал. А транспортът, който им е осигурен срещу парите, които са платили, ги отвел отново в бежанския център в "Овча купел", където са били настанени при получаването на статут и са мизерствали.

В България терористът от Ансбах бил спокоен и смирен (ВИДЕО)

В края на ноември в 2013 година Мохамед разказал, че е останал без пари, без храна и подслон и разчитал само на приятели от бежанския център, които му носели хляб и мляко, както и му осигурили и тънък дюшек.

У нас Мохамед Далел е получил хуманитарен статут. Не е регистриран за никакви престъпления в страната ни. Напуснал България в средата на 2014-а.

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Ансбах

На 24 юли Далел се самовзриви и рани 15 души в Ансбах, Германия. След нападението германските власти съобщиха, че Далел е трябвало да бъде депортиран у нас и е бил предупреден за това на 13 юли.