Хитри измамници отмъкнаха над 7000 евро от възрастна шуменка
Хитри измамници отмъкнаха над 7000 евро от възрастна шуменка / БГНЕС, архив

7000 евро и 300 лева са отмъкнали телефонни измамници от възрастна шуменка, съобщиха от местната полиция.

Вчера около 13.10 ч. на телефона на 80-годишната жена звъннал непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Разяснил й, че телефонът и е в списък на измамници, като в момента са предприети действия за задържането им.

Златни монети и 3000 лв. даде баба, за да "помогне" на съсед

Разпитал я с какви парични средства и жената му обяснила, че има в наличност 300 лева и 2000 евро. Той я накарал да преброи парите и продиктува номерата на банкнотите.

Обяснил, че за да бъдат задържани измамниците е необходима по-голяма сума и я разпитал има ли спестявания в банка. След като възрастната жена му отговорило положително, мъжът й казал, че е необходимо да ги изтегли, като в банковия клон не обяснява за какво са й нужни парите.

Жената изтеглила сумата от 5000 евро и се върнала в дома си. Мъжът, който се представил за полицай, и заявил, че е необходимо да постави парите в торба и да ги пусне от терасата на апартамента си. Образувано е досъдебно производство.

Жена хвърли през терасата си злато, валута и левове на мним полицай

По случая работят служители на РУ-Шумен.

От МВР отново апелират възрастните хора да не се доверяват на подобни съобщения от хора, представящи се за лекари, здравни работници и полицейски служители.

Новини от Шумен