Жена хвърли през терасата си злато, валута и левове на мним полицай
Жена хвърли през терасата си злато, валута и левове на мним полицай / sxc.hu

В полицията в Севлиево е получен сигнал от 67-годишна жена от града, че е станала жертва на телефонна измама. Жената обяснила, че на домашния телефон получила обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител.

Мнимият полицай успял да я убеди, че в града се провежда специализирана операция по залавяне на телефонни измамници и я призовал да съдейства. Тя трябвало да предаде на „престъпниците, които полицията следяла, наличните си пари и бижута", а след задържането им, щяла да си ги получи обратно. Жената се доверила, сложила в плик 1500 лв., 60 паунда, 2 златни пръстена и 2 златни синджирчета, и хвърлила плика през терасата.

По случая е образувано досъдебно производство. Криминалистите отново напомнят, че полицията не звъни по телефона, за да търси такова съдействие от хората. Получите ли подобно обаждане, бъдете сигурни, че разговаряте с измамници и незабавно затворете телефона. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама. Прекъснете връзката и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112, съветват от полицията.