Ресторант-тоалетна отвори врати в Индонезия
Ресторант-тоалетна отвори врати в Индонезия / ThinkStock/Getty Images

Със своите столове, чиито облегалки напомнят капаци на тоалетни чинии, заведението "Джамбан кафе" - индонезийска версия на ресторант, посветен тематично на тоалетните, комбинира необичайното с обучението в сферата на обществената хигиена, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Малкото заведение в Семаранг на остров Ява отвори врати през април, но вече приема само клиенти, направили предварително резервация. Ястията се сервират в съдове с форма на тоалетна чиния.

За онези, които изпитват отвращение, когато им е поднесена супа в подобен съд, са предвидени торбички за повръщане, окачени край входа на заведението.

Иновация: тоалетна свети в мрака

"Първоначално изпитах погнуса, но от любопитство изядох част от ястието", разказа 27-годишният Мукодас.

Кибер тоалетни изместват тоалетната хартия

То напомняло супа топчета, поднесена в съд с форма на тоалетна чиния.

15-годишната Аниса Деа първоначално също изпитала отвращение, но впоследствие се успокоила, след като собственикът на заведението я уверил, че сервираната храна е здравословна.

В дамската чанта има повече бактерии, отколкото по тоалетната дъска

В Тайван и Русия също има ресторанти, посветени тематично на тоалетните, но "Джамбан кафе" се отличава с това, че собственикът му информира клиентите за обществената хигиена и необходимостта да се ползват по-често тоалетните в страната.

Собственикът Буди Лаксоно е и здравен експерт, чиито услуги са били ползвани от местните власти. На лаптопа си той показва пред клиентите видео кадри, които окуражават използването на тоалетни.