Арестите сред военните в Турция продължават
Арестите сред военните в Турция продължават / БГНЕС

Със съдействието на специалните части, полицията в Турция проведе операция в базата на военновъздушните сили в Коня.

Няма пострадали, въпреки първоначалните съобщения за съпротива. Задържани са седем души, заподозрени в участие в опита за преврат в Турция, съобщи порталът "Хабертюрк" в неделя, цитиран от РИА Новости.

Сблъсъци във военна база в Турция

В операцията са участвали 400 полицаи, които са имали на разположение водомети. Не е била оказана съпротива, гласи тази информация, която е различна от по-рано посочената.

По време на полицейската атака е бил затворен изцяло 1,5 км участък от магистралата Анкара - Коня.

Гърция върна на Турция хеликоптера на метежниците

По-рано бе съобщено, че във втората истанбулска аерогара "Сабиха Гьокчен" полицията е задържала 11 военни от жандармерийска част, заподозрени в участие в опита за преврат в Турция. Информацията на агенция Доган е цитирана от ТАСС.

Полицията е пристигнала в летището със заповеди за задържане на служителите в местната жандармерийска част. Част от военните са оказали съпротива на задържането заради което пристигналите полицаи открили предупредителен огън. След кратки сблъсъци военните са се предали. Няма загинали и пострадали.

Ердоган се закани да прочисти "вируса" от всички институции

Летище Сабиха Гьокчен е съвременно летище, намиращо се в азиатската част на Турция, източно от Истанбул. Летището носи името на Сабиха Гьокчен, първата жена военен пилот в света.

Турските власти съобщават за арестувани 6000 души по подозрение, че са свързани с опита за военен преврат - сред тях генерали - командири от различните родове войски и по-нисш офицерски състав, както и стотици представители на магистратурата. Чистката продължава.

Източник: БГНЕС