Атентаторът от Ница набелязал предварително мястото на атаката
Атентаторът от Ница набелязал предварително мястото на атаката / Guliver/Getty Images

Френските власти съобщиха, че са освободили съпругата на атентатора от Ница Мохамед Лауайеж-Булел, предаде АП. Жената, която е майка на трите деца на Лауайеж-Булел, бе задържана в петък. Двамата са били в процес на развод.

Разследващите издирват евентуални съучастници на атентатора, който отне живота на 84 души, врязвайки се с камион в тълпа, празнуваща националния празник на Франция на 14 юли.

По-рано днес бяха арестувани още двама души и вече общо шестима са задържани за нападението, отговорност за което пое "Ислямска държава".

Вече се появи информация, че на 12 и 13 юли убиецът набелязал с камиона си местата за касапницата, която извърши на 14 юли, заяви източник от разследването, цитиран от АФП.

Кой е извършителят на атентата в Ница?

Няколко от разпитаните досега около сто души казват, че тунизиецът Мохамед Лауайеж-Булел, неизвестен досега на френските разузнавателни служби, е бил религиозен. Неговият баща твърди, че синът му не е имал никаква връзка с религията.

Часове преди атаката терористът от Ница писал на семейството си, че е щастлив

В първоначалните свидетелства на съседи атентаторът, представен от "Ислямска държава" като неин боец, беше описван по-скоро като психически лабилен човек, който имал все повече конфликти със семейството си.

Френските власти посочиха, че все още не са идентифицирали 16 от жертвите и един от ранените. Научни сътрудници на правоохранителните органи работят с ДНК проби, за да установят самоличността на загиналите.

Папата се помоли за край "на терора и смъртта" след атентата в Ница

Близо 85 души все още са в болница след кървавото нападение с камион във френския град Ница, 18 от тях са в критично състояние, включително едно дете, съобщи френския министър на здравеопазването Марисол Турен, цитирана от АП.

Ислямска държава пое отговорност за кървавия атентат в Ница

Турен призова оцелелите при нападението, при което загинаха 84 души, да се обърнат към правителствените служби за психологическа помощ след преживяната травма. Пред журналисти министърът каза, че много от пострадалите вече са изписани от болница, но някои може да се нуждаят от допълнително лечение.

Източник: БТА