Сестрата на атентатора от Ница разказа, че имал психически проблеми
Сестрата на атентатора от Ница разказа, че имал психически проблеми / БГНЕС, архив

Преди да замине за Франция през 2005 г., 31-годишният тунизиец Мохамед Лауайеж-Булел, който отне живота на 84 души при атентат с камион в Ница, години наред посещавал психолози, каза сестра му, цитирана от Ройтерс.

"Брат ми имаше психологически проблеми и ние дадохме на полицията документи, които показват, че в течение на няколко години той е посещавал психолози", каза Ребаб Булел.

Братът на сочения за нападател от Ница проговори

Бащата на Булел разказа пред френска телевизия, че семейството е потърсило специализирана помощ, след като сина му изживял психически срив.

"Синът ми имаше психологически проблеми, които причиниха нервен срив. Той стана гневен, крещеше, чупеше всичко наоколо. Трябваше да го заведем на лекар", каза бащата пред телевизии ТФ1 и "Франс 2".

Кой е извършителят на атентата в Ница?

Мохамед Лауайеж-Булел, който беше застрелян от полицията, бил от град Мсакен, на около 120 км южно от столицата Тунис. За последен път той посетил родния си град преди четири години.

Негови роднини и съседи казаха, че са шокирани от атентата в Ница и описаха Булел като спортуващ млад човек, който не се интересувал от религията, от обикновено семейство.

Ребаб Булел сподели, че брат й нямал навика да се обажда често на семейството. "В последните месеци обаче той ни звънеше всеки ден и ни изпращаше пари. Обаждаше се по няколко пъти на ден", каза тя.

Масовият убиец от Ница посещавал Италия миналото лято

Негов племенник - Ибрахим - каза, че Мохамед никога не е имал проблеми с парите и тази седмица казал на роднините си, че планира пътуване до Тунис за семеен празник.
Според Ребаб и Ибрахим не е имало признаци на необичайно държание или ислямистка радикализация, когато им се обаждал.

Източник: БТА