Паралелна структура във въоръжените сили организирала опита за преврат в Турция
Паралелна структура във въоръжените сили организирала опита за преврат в Турция / БГНЕС

Ситуацията в Турция е изцяло под контрол, съобщи турският премиер Бинали Йълдъръм. Той призова тази вечер гражданите да се съберат на площадите в градовете в страната, предава Ройтерс.

Малко по-рано днес турското президентство на сайта си в Twitter съобщи, че всеки момент може да бъде предприет нов опит за държавен преврат в Турция.

Турското президентство предупреди за опасност от нов опит за преврат

Опитът за преврат в Турция е извършен от последователи на паралелната структура в редиците на въоръжените сили, заяви още турският премиер.

Той посочи, че турският народ е дал най-добрия отговор на "терористите" и добави, че петъчната нощ е "черно петно" за турската демокрация.

Ердоган се закани заговорниците да платят висока цена за действията си

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е изпратил телефонно съобщение до абонатите на турските телекомуникационни оператори, в което моли гражданите да се "надигнат" в името на демокрацията и мира, предаде Ройтерс.

Есемесът, получен по мобилните телефони от "РТ Ердоган" и подписан с цялото име на президента Реджеп Тайип Ердоган, призовава хората да излязат на улиците, за да защитят демокрацията, мира и държавата.

Източник: БТА