Франсоа Оланд обясни за заплатата на фризьора си
Франсоа Оланд обясни за заплатата на фризьора си / БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд се защити от критиките във френски медии, че харчи прекалено много пари за фризьор, предаде Франс прес. В сряда сатиричният в. "Канар аншене" разкри, че заплатата на личния фризьор на президента била 10 000 евро на месец. Това отприщи вълна от критики, но и подигравки във френски медии и социални мрежи.

Гребенът в косите на Оланд струва близо 10 000 евро на месец на френската хазна

В отговор на критиките Оланд каза, че е намалил бюджета на Елисейския дворец, който е бил от 109 милиона евро през 2012 г. на 100 милиона евро. Той припомни освен това, че е съкратил с 10 процента служителите на президентството.

Заплатата ми се намали с 30 процента, а ме критикуват за нещо, за което дори не съм главният виновник, каза той.

Нека ме упрекват за каквото и да е, но не и в този случай, допълни Оланд в интервю, дадено по повод френския национален празник.

Коафьорът на Оланд взема 10 000 евро заплата

Трудовият договор на фризьора на френското президентство е бил сключен на 16 май 2012 г. от тогавашната директорка на кабинета на Елисейския дворец, Франс прес.

Разкритията за заплатата на коафьора на Оланд предизвикаха и критики и възмущение от страна на представители на френската опозиция. Случаят стана известен във Франция като "Коафьоргейт".

Източник: БТА