Арестуваха трима души в Луизиана, планирали убийство на полицаи
Арестуваха трима души в Луизиана, планирали убийство на полицаи / ThinkStock/Getty Images

Полицията в столицата на щата Луизиана, Батън Руж, съобщи за ареста на трима тъмнокожи младежи за кражба на огнестрелно оръжие с намерение да го използват срещу силите на реда. Това става по-малко от седмица след убийството на полицаи, шокирало САЩ, предаде Франс прес.

При разпита един от задържаните - 17-годишният Антонио Томас - каза, че "той и още трима заподозрени са откраднали оръжието и щели да си набавят патрони, за да стрелят по полицията", посочиха в комюнике силите на реда в Батън Руж.

Стрелба в Далас: 5 полицаи са убити по време на протест

В града се състояха няколко протеста след смъртта преди седмица на чернокожия Олтън Стърлинг, застрелян от полицията. Кадри от предсмъртните му мигове, разпространени в интернет, предизвикаха вълна от възмущение, което се засили след вестта за друг убит от полицай чернокож - Филандо Кастил, този път в щата Минесота.

Майка Джонсън, който в четвъртък вечерта застреля петима полицаи в Далас, казал, че искал да убие бели полицаи като отмъщение за смъртта на двамата чернокожи.

Кой е убиецът на полицаи в Далас (СНИМКА)

Полицията в Батън Руж се намеси след обир в нощта срещу събота на заложна къща, откъдето бяха откраднати оръжия. Кадри от охранителните камери показват как заподозрените влизат през покрива, посочва в комюникето си полицията.

Тримата задържани са на 13, 17 и 20 години, четвърти заподозрян продължава да се издирва.

Полицията в САЩ може да промени тактиката си след стрелбата в Далас

Според силите на реда Антонио Томас е в ареста, обвинен във влизане с взлом и кражба на огнестрелни оръжия.

Източник: БТА