Кой е убиецът на полицаи в Далас (СНИМКА)
Кой е убиецът на полицаи в Далас (СНИМКА) / Guliver/Getty Images

Установена е самоличността на убиеца на полицаи в американския град Далас, щата Тексас, който беше ликвидиран от полицейски робот, съобщи в. "Лос Анджелис таймс", цитиран от ТАСС.

Стрелба в Далас: 5 полицаи са убити по време на протест

Убиецът е 25-годишният Мика Джонсън, който има чисто съдебно минало и няма връзки с терористични групировки, пише вестникът, като се позовава на източници в правоохранителните органи. Той живеел в Меските, източно предградие на Далас.

Президентът Обама осъди нападението и заяви, че не може да има оправдание за нападения като тези в Далас

Джонсън бил резервист от сухопътните войски на САЩ, предаде Ройтерс, като се позовава на правителствен източник.

Разследват полицаи, застреляли чернокож продавач на дискове в САЩ

В четвъртък в Далас по време на протест против полицейската бруталност към афроамериканците беше открит огън по органите на реда. Загинаха петима полицаи, ранени бяха седем техни колеги и двама мирни граждани.

Трима души са заподозрени по подозрение в съучастие в престъплението. Жената и двамата мъже отказват да сътрудничат на полицията и да обяснят мотивите си. Стрелецът беше убит с помощта на взривно устройство, поставено върху робот.

Поредно убийство на чернокож от полицаи предизвика вълна от възмущение в САЩ

Началникът на даласката полиция Дейвид Браун не изключва възможността да има повече от четирима съучастници. В издирването участват сътрудници на ФБР и бойци от специалните части.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол.

Източник: БТА