Обама: Стрелецът от Далас е побъркан
Обама: Стрелецът от Далас е побъркан / netinfo

Президентът на САЩ Барак Обама каза, че чернокожият американски ветеран, убил в Далас петима полицаи, е ненормален човек, който не представлява истинската Америка и афроамериканците, съобщиха осведомителните агенции.

Кой е убиецът на полицаи в Далас (СНИМКА)

На пресконференция във Варшава, където участва в срещата на високо равнище на НАТО, Обама говори и за трагедията в Далас.

Америка не е толкова разделена, колкото казват някои, подчерта той, но призна, че това е била една много трудна седмица за страната.

Обама посочи, че сега федералното правителство трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне разследването на стрелбата по полицаи в Далас.

Президентът на САЩ съкрати престоя си в Европа, за да посети Далас

В четвъртък в Далас по време на протест против полицейската бруталност към афроамериканците беше открит огън по органите на реда. Загинаха петима полицаи, ранени бяха седем техни колеги и двама мирни граждани. Убиецът се оказа 25-годишният Мика Джонсън, който има чисто съдебно минало и няма връзки с терористични групировки.

Стрелецът от Далас действал сам, в дома му полицаи открили арсенал

Джонсън е ветеран от Афганистан. Властите смятат, че той е действал сам в Далас, а в дома му в предградие на града са открити материали за направа на бомби, бронежилетки, пушки, муниции и списание за бойна тактика.

Източник: БТА