Северна Корея изстреля неуспешно балистична ракета от подводница
Северна Корея изстреля неуспешно балистична ракета от подводница / Guliver/Getty Images

КНДР е изстреляла днес балистична ракета от подводница, съобщи южнокорейското военно командване, цитирано от световните агенции.

Севернокорейската балистична ракета, изстреляна от подводница, е паднала в морето в ранния етап на полета, заяви южнокорейският генерален щаб, цитиран от Ройтерс. Изстрелването е било неуспешно, съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Северна Корея изстреля две ракети с междинен обсег

"Стартът на ракетата от подводница е бил нормален, но полетът в началния стадий не е бил успешен. Решително осъждаме тази севернокорейска провокация", се посочва в комюникето на южнокорейския генерален щаб, цитирано от ТАСС.

Северна Корея реши да засили допълнително своя ядрен капацитет

Ракетата е била изстреляна от района на град Синпхо, провинция Южен Хамген около 11.30 ч. местно време (5.30 ч. българско време), уточни същият източник.

От април Северна Корея е изстреляла редица балистични ракети в екваторията на Японско море, припомня ТАСС. Поредният опит за изстрелване на балистична ракета от КНДР бе направен ден, след като Вашингтон и Сеул обявиха, че разполагат изнесена система за противоракетна отбрана в Южна Корея, отбеляза АФП.

Източник: БТА