Променят движението по някои булеварди заради изграждането на метрото
Променят движението по някои булеварди заради изграждането на метрото / БГНЕС, архив

Във връзка с изграждането на метрото се променя движението по някои столични булеварди, съобщават от прессцентъра на Столична община.

Пускат метрото до „Хладилника” преди края на юли

От 00.00 ч. на 4 юли до 24.00 ч. на 1 юни 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в западните две пътни ленти на бул. "Пенчо Славейков" между ул. "Св. Иван Рилски" и ул. "Св. Георги Софийски".

В същия период се закриват местата за почасово платено паркиране от източната страна на бул. "Пенчо Славейков" между бул. "Прага" и ул. "Св. Иван Рилски".

От 00.00 ч. на 6 юли 2016 г. до 24.00 ч. на 19 декември 2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Черни връх" между ул. "Тодор Каблешков" и ул. "Акад. Иван Буреш".

От 4.30 ч. на 6 юли 2016 г. до 24.00 ч. на 19  декември 2016 г. се променят маршрутите на автобусни линии 64, 66, 93, 98, 122 както следва:

Автобус 64 - от кв. "Драгалевци", по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх" скъсена до кръговото на Околовръстен път и обратно по същия маршрут;

Автобус 66 - от кв. "Драгалевци", надясно по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх", наляво по Околовръстен път, надясно по бул. "България", надясно по ул. "Тодор Каблешков" до обръщателно ухо в жк "Гоце Делчев" и обратно по маршрута;

Автобус 93 - от кв. "Драгалевци", надясно по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх", наляво по Околовръстен път, надясно по бул. "България", надясно по ул. "Тодор Каблешков" до обръщателно ухо в жк "Гоце Делчев" и обратно по маршрута;

Автобус 98 - по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх", надясно по Околовръстен път, наляво по бул. Симеоновско шосе, по ул. "Стоян Михайловски", площад "Велчова завера", бул. "Свети Наум", наляво по бул. "Черни връх", наляво по бул. "Никола Вапцаров", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул. "Стоян Михайловски", бул. Симеоновско шосе и обратно по маршрута си;

Автобус 122
- от обръщателно ухо в жк "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", наляво по бул. "България", наляво по Околовръстен път, надясно до Лифт Симеоново и обратно по маршрута.