Пускат метрото до „Хладилника” преди края на юли
Пускат метрото до „Хладилника” преди края на юли / Sofia Photo Agency, архив

Столичното метро ще тръгне до квартал „Хладилника" преди края на юли. Първоначално срокът за пускането на продължението на втората линия от подземната железница бе 31 юли, но според кмета на София Йорданка Фандъкова това може да стане по-рано. Очакванията на общината са близо 20 хиляди пътници на ден да преминават през новата метростанция „Витоша".

„Този обект вече е готов, текат изпитанията, след десетина дни започва и движението на влаковете без пътници. Нови над 20 000 души дневно ще ползват тази отсечка. Остават довършителни дейности на повърхността на участъците, но гледам, че графикът се спазва и действително преди 31 юли ще може да бъде пуснато движението на метрото", заяви столичният кмет.

„Целият участък от километър и триста и новата метростанция на стойност около 44 млн. лева се финансира от оперативната програма, за което наистина съм много благодарна, защото това позволява общината да насочи този ресурс към новата трета линия, където пък поехме ангажимент да започнем изграждането не само на седемте станции, които са строят в момента, но и още пет до Горна Баня и „Владимир Вазов", допълни Фандъкова.