Добре хидратирана и изравнена кожа, бронзови нюанси, които да подчертават тена ни, блясък, който ни прави още по-сияйни и закачливо червено червило с оранжев подтон. Така си представяме перфектният летен вечерен грим. А се оказва, че не е и много труден за правене. Дори е много лесен. В това ни убеждава новото видео от канала Natali's beauty, в което разбираме всички прости стъпки на тази топла, бляскава и елегантна визия.

Как да си направим подобен макиаж и то в домашни условия, вижте:

Основата

Първо стартираме с основата за грим. Тя е особено важна, защото едновременно подхранва кожата ни, задържа грима на мястото му за дълго време, запълва пори и несъвършенства, но е с матов завършек, което гарантира, че лицето ни няма да се омазни излишно с часовете.

После навлажняваме бюти блендер с фиксатор за грим, което ще направи фон дьо тена още по-издръжлив и го поставяме по цялото лице. Формулата, която съветваме да изберете, е лека и със средна покривност, защото в това хубаво време от годината и с мъничко тен по лицата ни няма нищо по-красиво от добре изравнена, но и естествено изглеждаща кожа едновременно.

Време е да изсветлим централната част на лицето. Поставяме коректор с розов подтон под очите, за да прикрием леките тъмни кръгове, както и 1-2 тона по-светъл коректор по челото, нослето, над горната устна и по брадичката за допълнително озаряване. И преливаме много добре.

Как да изберем грим, прическа и тоалет за музикален фест?

Очите

По очите пък поставяме основа за сенки, която ще изравни клепача, ще прикрие фините венички и ще накара цветовете на сенките да изпъкнат много по-добре.

Ако искате да си направите опушен грим, една важна стъпка е да поставите малко полупрозрачна пудра по клепачите, защото сухата основа ще ви позволи да прелеете цветовете много по-лесно.

А сега е време именно за цветовете по клепача. С пухкава четка топваме в бронзова пудраи започваме да дефинираме сгъвката на клепача като разнасяме добре продукта. Това е много важна стъпка, ако искате да имате красиво прелети цветове, затова ѝ отделете необходимото време. Остатъка от продукта разнасяме и по долния клепач, съединявайки цветовете във външния ъгъл на окото.

После с плоска четка топваме в тъмната матова пудра и внимателно покриваме целия горен клепач до сгъвката му. С пухкавата четка, по която време има останал продукт, съединяваме кафявия и бронзовия цвят.

Време е и за малко блясък. Тъмнокафяво с бляскави златисти частички поставяме върху тъмната основа, а остатъкът в основата на долните мигли, за да дефинираме погледа по добре.

Завършваме с няколко слоя спирала.

Летните прически - небрежни, но шик

Сега вече ще подчертаем и веждите

Обикновено повечето дами го правят преди грима по очите, но в случая искаме да видим колко опушен ще се получи, за да знаем колко плътни да направим веждите. Правилото е следното - колкото по-опушен е гримът, толкова по-силни да са веждите - иначе сякаш се губят в цялостната визия.

Бронз по кожата

За да минимализираме още повече възможността кожата да се омазни преждевременно в Т-зоната, я матираме с малко полупрозрачна пудра и пухкава четка по челото, нослето и брадичката.

С по-фина четка после топваме отново в тъмната матова пудра и дефинираме добре скулите, като остатъка от продукта разнасям в основата на челото и под челюстта. Това е много важна стъпка, за да изглежда лицето ви добре контрурирано, а не със странно изглеждащи тъмни петна само по страниците. Още малко бронзов загар поставяме с бронзова пудра.

А с пухкава четка поставяме бляскава пудра по скулите и слепоочията. С по-прецизна четка пък малко точно над веждите, в основата на нослето, една точица точно на връхчето му, за да изглежда оптически по-чипо и малко над горната устна, за да изглежда тя по-изпъкнала и обемна.

Устните

Единият вариант е да поставите червило с розов, карамелен или прасковен тон - за да дефинирате устните, но и такъв цвят отива на всички дами.

А може да заложите на горещо червено червило, което е с оранжев подтон - много подходящо за летния сезон, наситено и с модерния матов завършек, който ще даде известен баланс между блясъка по цялата кожа и устните.