Въпроси от общински съветници към кмета на Враца
Въпроси от общински съветници към кмета на Враца / Дарик Враца

Кога ще бъде довършено локалното платно от бул. „Васил Кънчов“ към автогарата и жп гарата попита днес на заседание общинският съветник Пламен Ганецовски. Участъкът е разкопан по водния цикъл от фирма „Понсстрой“, но не е довършен вече 2 години. „На среща преди два месеца със собственици на апартаменти и павилиони на общинския пазар поехте ангажимент това да се довърши. Първоначално се започна, но към момента все още не е приключено. Моля вземете мерки“, апелира към кмета Ганецовски.

С какво община Враца ще съдейства на МВР за намаляване на битовата престъпност, попита и общинския съветник Марин Цветков. Той аргументира питането си с изказаното наскоро мнение от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че „имат нужда от помощ от всякакво естество и всички институции“.

Общинският съветник Божидар Джунов поиска общинското ръководство да даде оценка на изминалите Ботеви дни и най-вече отчет за изразходените средства. Той поиска и да се започнат дебати около съобразността празникът на Враца да съвпада с празника на детето.

Бъдещето на пенсионерския клуб „Съединение“, намиращ се в района на Стария пазар, също влезе във въпросите на съветниците. Помещението е пригодено за ползване само с усилия и средства на членовете на клуба, но за да започне да функционира нормално е нужно откриването на нови партиди за ток и вода, тъй като предишните наематели имат непогасени дългове към двете дружества, обясни Красимир Ангелов. Той поиска информация дали общината ще предприеме действия за откриване на новите партиди, тъй като помещението е общинска собственост.

Диляна Давидкова поиска от кмета на общината отговор как ще работи в бъдеще с кметовете на кметства. „Проведени са 2 срещи за 8 месеца, личните срещи с Вас се регламентират със записване на час, въведохме и рестрикция за участието на кметовете в заседания на Общинския съвет. С тези си ваши действия Вие отнемате възможността на кметовете на кметства да поставят въпроси и проблеми за населените места, вкл. и да изпълняват своите функции и правомощия“, смята Давидкова. Тя постави въпроси, касаещи докладни по проблеми на селата Девене и Веслец. „Ще провеждате ли Ден на кмета веднъж месечно, в който ден да се поставят въпроси от оперативен порядък и имате ли намерение да се организират дни на посещения в населените места, на които да се поемат конкретни ангажименти за решаване на проблемите им“, попита Давидкова.