Почина актьорът Бъд Спенсър
Почина актьорът Бъд Спенсър / Guliver/Getty Images

Италианският актьор Бъд Спенсър почина на 86 години в Рим, съобщиха световните информационни агенции.

Истинското име на Бъд Спенсър е Карло Педерсоли. По образование той е юрист. Интересна част от биографията му е, че преди да стане актьор, е бил професионален плувец. Той е първият италианец, преплувал 100 м свободен стил за по-малко от една минута. Участвал е два пъти в Олимпиада.

Бъд Спенсър се е снимал в повече от 40 филма. Около 20 от тях са с Терънс Хил, направили ги любимци на публиката. Обичайните му роли са на каубой или полицай. Най-голям успех има с филмите "Наричат ме Светата троица", "Който намери приятел, намира съкровище", "Извън закона".

През 2003 г. Спенсър издава албум с композирани и изпълнени от него неаполитански песни /"Futtetenne"/. През 2011 г. той издава своята автобиография "Моя живот, моите филми".

При новината за смъртта на актьора многобройните му почитатели изразиха почитта си в социалните мрежи.

Премиерът Матео Ренци написа в „Туитър" „Сбогом Бъд Спенсър! Ние всички толкова те обичахме!"

Министърът на културата Дарио Франческини отдаде почит на „един голям изпълнител от нашето кино, който в своята дълга кариера успяваше да развеселява цели поколения и да завладява публиката си с голям професионализъм". „Почивай в мир Бъд Спенсър. Сърцето ми е с твоето семейство!", писа новозеландският актьор Ръсел Кроу в „Туитър".

Източник: БТА, БГНЕС