Община Плевен подпомага млади спортни таланти
Община Плевен подпомага млади спортни таланти / obshtina.pleven

Преди началото на редовното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен, кметът Георг Спартански се срещна с част от младите плевенски спортни надежди, доказали таланта си в областта, в която се състезават.

"Миналата седмица тук бяха децата от хор „Звъника", днес пред вас са част от представителите в областта на спорта - шахмат и атлетика, които по друг начин, но отново достойно представят Плевен на различни национални и международни форуми и състезания", каза Георг Спартански.

На срещата присъстваха състезателките на Атлетически клуб „Георги Дъков" Полина Макаева и Геновева Иванова, 8-годишната Нора Рашева и 12-годишният Валентин Митев от СКШ „Плевен XXI", 14-годишният Владимир Върбанов от СКШ „Спартак Плевен XXI", както и Тихомир Иванов, който с постижение от 229 см. покри норматив за участие във висок скок за Олимпиадата в Бразилия.

Община Плевен подпомага млади спортни таланти
netinfo


Георг Спартански подчерта, че е благодарен на спортистите за успехите, които постигат и че те са не само лични, а и на техните треньори и семейства.

„Тези млади хора, които са се отдали на своя талант, постигат успехи и за Плевен и ние трябва да им дадем не само обществена, а когато се налага и финансова подкрепа. Ние ще подпомогнем в рамките на бюджета, който сме гласували, участието на нашите млади спортисти в престижните форуми. Тези пари няма да решат проблемите с подготовката изцяло, те са по-скоро един морален жест на благодарност към тях за това, което правят. И ще бъда много щастлив, ако продължат това възходящо развитие в професионалната сфера, която са избрали".

Община Плевен подпомага млади спортни таланти
netinfo

Като основен проблем, в срещата беше откроено състоянието на спортната база и съоръжения в Плевен. Това беше подчертано и от спортистите като една от пречките за по-качествената им подготовка. Те апелираха да бъдат изградени още стадиони, басейни, да се оборудват с модерни съоръжения и благодариха най-вече за показаното към тях и постиженията им уважение.

„Когато имаш талант и се трудиш неуморно, резултатите идват - рано или късно. Затова ви благодаря, че не се отказвате", се обърна към децата Георг Спартански.

Кметът и ръководството на общината изпратиха младите спортни таланти с аплодисменти и пожелания за здраве и успех, както и със заръката да покажат на всички, че плевенчани сме номер едно.