Много емоционално посрещане за ансамбъла ни по художествена гимнастика
Много емоционално посрещане за ансамбъла ни по художествена гимнастика / Нова тв

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България бе посрещнат с цветя и изпълнения на химна от малки дечица, а след това почти всички застанаха пред микрофоните на чакащите ги почти в полунощ журналисти при пристигането им от Израел.

Момичетата заедно с треньорката Ина Ананиева и президентът на федерацията Илиана Раева дадоха изявления пред медиите.

"Беше тежко за всички, но успяхме да се стегнем и да изиграем съчетанията. Избрахме да играем за Цвети, защото тя е част от нашия отбор. Беше ни много тежко, и на нас, и на треньорите ни", сподели капитанът на отбора Михаела Маевска.

„Истината е че се вълнуваха момичетата и се притесняваха. Сигурна съм, че много голяма част от вас, които следят пътя на този отбор, едва ли е повярвал на безумните неща, които прочетохме. Благодаря ви за това, че дадохте шанс да се търси истината и не да обвинявате безпочвено един треньор, който беше сринат на Европейското морално, духовно, шока, който преживяхме всички. Щастлива съм, че преодоляхме това", каза Илиана Раева.

Ансамбълът ще донесе от Израел медал и за Цвети Стоянова

„Това са едни изключително борбени момичета, наистина искам да благодаря на Илиана за подкрепата, защото не можете да си представите тези дни колко силна беше тя, колко се опитваше във всеки един момент да вдъхва кураж и вяра на всяка една по отделно, думите сега са наистина излишни", каза треньорката Ина Ананиева.

„Една къща знаете как се гради и как се руши. Имаше много голяма опасност този отбор да бъде тотално сринат. Не съм сигурна дали бих могла да повторя това, което направих в Израел. Беше много важно да спася този отбор и този фантастичен треньор. Те много израснаха. Сблъскаха се с живота такъв, какъвто е. Той е не само любов и аплодисменти. Имам до себе си едни много по-уверени и сигурни момичета. Всичко, което зависи от мен и целия екип, е да продължим да вървим по този път и да осъществим нашата мечта, която е и ваша", каза още Илиана Раева.

"Цвети се промени много в последния месец. Тя не идваше на тренировки. В петък отидохме при нея и я умолявахме, плакахме с нея, накрая тропнахме на масата. Бяхме убедени, че не можем да завършим съчетанията без нея. Ние сме един отбор. Тя се съгласи, че ще го направи за нас. Това, което се казва, че сме я оставили, не е вярно. Това са пълни глупости. Забранявам да се говори против нас и против треньорите ни. Сега веднага отиваме до болницата, за да я видим. Ние никога няма да я оставим, независимо дали е в болницата или вкъщи", каза Ренета Камберова и се разплака.

"Нека да е жива и здрава и тя ще се оправи", добави Илиана Раева.