Времето на 18 юни: Слънчево и горещо
Времето на 18 юни: Слънчево и горещо / БГНЕС, архив

Прогноза за 18 юни, събота

В събота ще е предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са предимно между 34 и 39 градуса, на отделни места в Дунавската равнина и 40 градуса. Вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места в Северозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е близко до средното за юни.

Градусите скачат още, оранжев код за високи температури в 11 области

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Привечер и през нощта срещу неделя на места в Западна Стара планина ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 29 градуса, на 2000 м - около 23 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 18-22 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

И през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево и горещо, но дневните температури ще са с градус-два по-ниски. В неделя в часовете около и след обяд, главно в Северозападна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици; възможни са и градушки. В понеделник ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е по-малка.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg