Няма да отстрелват мечката, нападнала мъж в Смолянско
Няма да отстрелват мечката, нападнала мъж в Смолянско / Dariknews.bg

54-годишният Панайот Парев, който пострада вчера при нападение от мечка в смолянското село Люлка, вече е опериран и в добро състояние. Това съобщи д-р Николай Стаевски, началник на Травматологичното отделение в болницата в Смолян, където пострадалият е настанен.

„Изкарал е истински късмет, няма сериозни рани, нито счупвания. Раната му е на дясната предмишница, като имаше скъсани сухожилия. В понеделник му предстои нова интервенция“, съобщи още д-р Стаевски.

Мечка нападна мъж докато брал гъби в гората

Операцията е направена въпреки, че пациентът не е здравно осигурен, тъй като не си е плащал вноските в период на 49 месеца. „Не можеше да чакаме и предприехме всички необходими манипулации за неговото подобряване. Липсата на осигуровки е проблем, но не можем да го оставим“, добави д-р Стаевски.

Няма да отстрелват мечката нападнала мъж в Смолянско
netinfo

Служители на ЮЦДП-Смолян, РДГ-Смолян и РИОСВ-Смолян заседаваха тази сутрин, като умуваха какви мерки да предприемат спрямо мечката, която нападна бащата на четири деца.

Пастир пострада при мечо нападение в Беден

„На този етап мисля, че няма да се върви в посока на искане на разрешително за отстрел на мечката, тъй като тя е с малко мече, а и няма други подобни прояви“, коментира директорът на РИОСВ-Смолян инж. Екатерина Гаджева.

По думите й от снощи на мястото на нападението има служители на екоинспекцията, както и на горското. Поставени са фото-капани, които до този етап не са я засекли. Поведението на мечката бе определено от специалистите, като нормално и според тях тя се е опитала да защити малкото си мече. От РИОСВ-Смолян ще обмислят и какви са възможностите да се подпомогне пострадалия човек.

Мъжът бе нападнат от мечката докато брал гъби в гората.

Още новини от Пловдив