Мечка е нападнала мъж в гориста местност край смолянското село Люлка, докато обикалял да бере диворастящи гъби. Това разказа потърпевшият Панайот Парев. 54-годишният мъж е успял да оцелее след сблъсъка с животното, което го е захапало за ръката. Нападнатият от хищника човек е настанен за лечение в МБАЛ-Смолян.

Пастир пострада при мечо нападение в Беден

Инцидентът е станал в гора на около 2-3 км от селото. Мечката се е появила внезапно според разказа на Панайот Парев. Той я забелязал едва след като чул нейния рев. Животното хукнало срещу човека, повалило го на земята и захапало ръката му.

„Отървах се, защото се защитих, подавайки си ръката към нея и мечката захапа нея", разказва пострадалият. След това мечката си тръгнала. Вероятно нападението е било за сплашване. Предполага се, че поведението хищника е било такова, тъй като мечката е водила със себе си малко.

Преди две години мечка нападна мъже в Смолянско

Състоянието на мъжа е стабилно. Пациентът е с разкъсна рана в областта на предмишницата, вероятно и с травма на сухожилие. Приет е за лечение в отделението по травматология и ортопедия, каза д-р Димитър Дамянов от спешното отделение на смолянската болница.

Междувременно стана ясно, че регионалната екоинспекция извършва проверка по случая.

видео: Нова телевизия

Други новини от Пловдив