Състоянието на простреляния в Слънчев бряг Димитър Желязков - Митьо Очите, се подобрява. Очаква се още утре той да дойде в съзнание. Бургаските лекари са извадили 5 куршума от тялото му, след престрелката.

Състоянието на простреляния при инцидента в сряда вечерта в Слънчев бряг Димитър Желязков се подобрява. Това съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас. От сряда вечерта до днес лечението му струва близо 24 000 лева, допълва Нова телевизия. Лекарите от реанимацията са категорични, че грижите, които полагат за Митьо Очите, са същите, каквито получава и всеки друг пациент на отделението.

Подсилват охраната на Митьо Очите в болницата

Димитър Желязков утре ще бъде изведен от медикаментозната кома, в която се намира вече шести ден. Това на практика според лекарите означава, че той ще бъде и в съзнание.

До това решение лекарите от отделението по реанимация в Бургаската болница са стигнали, след като от тази сутрин жизнените показатели на Димитър Желязков са стабилни и състоянието му се подобрява.

Оскверниха гроба на убития гард на Митьо Очите, близките искат ексхумация

Димитър Желязков бе докаран в Бургаската болница в сряда вечерта след престрелка в Слънчев бряг в изключително тежко състояние. Претърпя няколко операции, първата-животоспасяваща, продължила близо 9 часа.

„Трябваше да се направи втора операция, при която вече да се огледа дали има засегнати органи с недобро кръвоснабдяване и тя беше вчера", обясни д-р Здравка Инджова от отделението по реанимация в МБАЛ-Бургас.

Разказът на британски тийнейджъри, оказали се до стрелбата в Слънчев бряг

По данни от болницата до вчера лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лева. Днес разходите са за още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лева, като за пациента са използвани 7 опаковки.

Според лекарите, непосредствената опасност за живота му е отминала.

„Има добро спонтанно дишане, което ни дава куража да смятаме, че до 24 часа той ще възстанови своето спонтанно дишане и ще бъде откачен от апарата", обяснява д-р Здравка Инджова от отделението по реанимация в МБАЛ-Бургас.

Лекарите разказват, че не били притискани от близки и роднини на пациента.

„Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно", казва още д-р Здравка Инджова от отделението по реанимация в МБАЛ-Бургас.

Притеснението идвало само от големия медиен интерес към пациента. Категорично отричат да полагат по-специални грижи. По думите на лекарите на Желязков предстои дълъг период на възстановяване.

Другият ранен при престрелката - Кольо Маринов, известен като Магарето, е в стабилно състояние в отделението по Неврохирургия, но не желае да разговаря с медии.

Източник: Нова телевизия